Copyright © 2015 Skyltdepån i Norrköping AB

Webbproduktion: Louie Balko

- Med en upplysande lösning över hela Sverige

Profilbokstäver

Profiltecken är utfrästa logotyper för olika typer av av ändamål.

 

De tillverkas oftast av metall eller plast som kan lackas, poleras eller behandlas på andra sätt för att få fram rätt budskap. Därefter monteras de på t.ex. plåt, akryl eller direkt på vägg.

- Med en upplysande lösning över hela Sverige

PROFIL 00

Obelystbokstav

 

Profil 00 är en obelyst reliefbokstav som tillverkas av rostfritt eller aluminiumplåt, vilken pulver- eller våtlackeras. Bokstaven monteras separat på fasaden med "osynlig" infästning. Kan även monteras på horisontella aluminiumprofiler för stativmontage.

PROFIL 01

Obelystbokstav

 

Profil 01 är en obelyst reliefbokstav som tillverkas av rostfritt eller aluminiumplåt, vilken pulver- eller våtlackeras. Profildjupet bör vara cirka en tiondel (1/10) av bokstavshöjden.

Bokstaven monteras separat på fasaden med "osynlig" infästning. Kan även monteras på horisontella aluminiumprofiler för stativmontage.

PROFIL 1

Neonbokstav

 

Profil 1 är en neonbokstav som tillverkas i aluminium, och sedan pulver- eller våtlackeras. Neonrören monteras synligt på bokstavens front.

Profilen är speciellt lämplig för stora betraktningsavstånd. Monteringen sker först på horisontella aluminiumprofiler, för att underlätta montaget på vägg.

PROFIL 2

Centrum- och konturbelysta bokstäver

 

Profil 2 är en neonbokstav som tillverkas i aluminium och sedan pulver- eller våtlackeras. Neonrören monteras synligt på bokstavens front. Fronten är försedd med en avskärmningskant som koncentrerar ljuset och skyddar neonröret mot väder och vind. Profilen är speciellt lämplig för stora betraktningsavstånd. Monteringen sker först på horisontella aluminiumprofiler, för att underlätta montaget på vägg.

PROFIL 3

Bakgrundsbelysta bokstäver - Coronaeffekt

 

Profil 3 är en neonbokstav som tillverkas i aluminium och sedan pulver- eller våtlackeras. Belysningen (neon, lysrör eller dioder) monteras på bokstavens bakstycke, så att den lyser upp fasaden. Belysningen blir indirekt så kallad coronaeffekt.

Bokstäverna monteras individuellt på distans från vägg. Profil 3 förutsätter ljus bakgrund, om fasaden är mörk monteras en reflektor bakom bokstaven.

PROFIL 4

Diskret belyst bokstav

 

Profil 4 är en neonbokstav där botten och sida tillverkas i aluminium och sedan pulver- eller våtlackeras. Fronten tillverkas av akryl som fästs i bokstavens sidor med plåtlist.

Belysningen (neon, lysrör eller dioder) monteras inuti bokstaven och skyddas på så vis helt från yttre påverkan. Fronten får en jämn upplyst yta. Monteringen sker först på horisontella aluminiumprofiler för att underlätta montaget på vägg.

PROFIL 5

Diodbokstav

 

Fronten tillverkas i akryl och fästs i bokstavens stomme (botten och sidor) som är tillverkade i aluminium. Stommen lackeras med pulver- eller våtlack.

Belysningen (neon, lysrör eller dioder) monteras inuti bokstaven och ljuset riktas framåt. Fronten får en elegant frontbelysning. Monteringen sker direkt på vägg eller på horisontella aluminiumprofiler.

PROFIL 6

Diodbokstav

 

Är en profilbokstav där botten och sida tillverkas i aluminium och sedan pulverlackeras. Fronten tillverkas av 10 mm ackrylplast som fästs i bokstavskroppens sidor. Bokstaven får då en lysande tjocklek på ca: 3mm runt om. Belysningen monteras inuti bokstaven och skyddas på så vis helt från yttre påverkan.